Copyright 2018 - Porin ev.lut. seurakuntayhtymä

Sininen kirkkohetki

 

Pori Organ festivaali toivottaa
kaikille urkumusiikin ystäville hyvää vuotta 2018!

 

Marcel Dupré: Variations sur un Noël Op. 20 - Juhani Romppanen, Keski-Porin kirkon urut

 

 

 

Pori Organ 2018

RomppanenJ

Seuraavan Pori Organ festivaalin päivämäärät ovat 11.–17.6.2018. Festivaalin ulkomaisia urkurivieraita ensi kesänä ovat vuonna 2016 Pariisin Notre-Dame katedraalin tavoiteltuun urkurin virkaan nimitetty ranskalainen Vincent Dubois, Gunnar Idenstam ja Hans Fagius ruotsista sekä vuoden 2016 Ranskan Chartresin kansainvälisen urkuimprovisaatiokilpailun voittaja puolalainen Karol Mossakowski.

Pori Organ 2018 festivaalin Vuoden nuoreksi taiteilijaksi on valittu Aleksanteri Wallius, hän konsertoi festivaalin päätöspäivänä sunnuntaina 17.6. Keski-Porin kirkossa.

Festivaalin avajaiskonsertissa maanantaina 11.6. kuullaan Johannes Brahmsin Ein Deutsches Requiem op.45 sopraanolle, baritonille, kuorolle ja orkesterille. Pitkänäperjantaina vuonna 1868 kantaesitetystä saksalaisesta sielunmessusta tuli Brahmsin lopullinen läpimurtoteos ja se kuuluu yhä musiikinhistorian suosituimpiin suuriin kuoroteoksiin. Teoksen esittävät Porin Filharmoninen Kuoro Ognian Vassilevin johdolla, solistit Pia Freund ja Johann Tilli sekä Ilpo Laspas, urut ja Mads Büchert, lyömäsoittimet. Teoksen orkesteriosuuden urkusovituksesta vastaa Ilpo Laspas.

Tervetuloa festivaalille!

Juhani Romppanen
taiteellinen johtaja

 

Liput ennakkoon: INFO Porin Kirjakauppa, Antinkatu 15,

myös tuntia ennen kirkon ovelta.